HISTORIA GEGANTS EGIPCIS


RAMSES II I NEFERTARI

Els gegants nous representen dos personatges de l'època de l'Èxode. Ell és en Ramsès II, un antic faraó que vesteix de guerrer en representació de les lluites que va combatre i un dels faraons més poderosos i més grans que va tenir mai l’Antic Egipte; i ella és Nefertari, una de les seves esposes, que porta en la seva representació un ceptre-ventall de plomes. 

Aquests gegants foren presentats el 12 d'Agost del 2017 enmig de la trobada gegantera que s’organitza per les Festes de Sant Magí a la capital del Tarragonès. Van ser esculpits per Aaron i Ramon Sentís amb les mans dels mestres artesans Joan Miró Oró i Ferran Rey, i els seus vestits foren confeccionats a Reus de la mà de Josep Maria Casas, del Barato.
Aquests vestits estan basats a partir de la pel·lícula de Ridley Scott, “Exodus, déus i reis”. 

La joiera és obra del tarragoní Adrià Malet. 

Representen dos personatges de l'època de l'Èxode. Guarnits i vestits amb elements i característiques de l'Antic Egipte però també del Poble Gitano en honor als seus portadors que formen part de la Colla. 

Ell pesa 92 quilos i té una alçada de gairebé 4 metres, mentre que ella és un pèl més baixa que en Ramsès II i pesa força menys. Aquests gegants van ser apadrinats pels Gegants del Catllar i pels Gegants d'Ascó, i com a testigs d'apadrinament els Gegants nous del Carrer Merceria.

Ceptre del Ramses II...

A l'any 2022 es crea el ceptre del Ramses II, que el porta a la mà esquerra i es presentat durant la VII Trobada de Gegants i Nans de Sant Magí. Aquest ha estat realitzat pel Taller d'Art i Creacions Ferran, que és el responsable del manteniment i restauracions dels Gegants Egipcis.

Video de la seva presentació.