29 de des. 2018

Capgròs pels 10 anys

(Foto de Oscar Puente, Colla Gegantera del Passeig Torroja)

Un dels nostres primers plats del Projecte 2009, el 10è aniversari de la Colla Gegantera és amb la presentació del nou element de la colla, el nou capgròs. Aquest capgròs forma part de la propietat d'un membre de la colla, en Xavier Garcia, conegut com a "Xavi Pelacanyes". Aquest capgròs a partir d'ara formarà part de la Colla Gegantera, respectant tot amb el seu propietari.

Aquest capgròs és molt poc vist avui dia al Món Geganter, ja que és d'una casa centenària, i el capgròs ja que resta a ser de motlle centenàri. Creat a la Casa El Ingenio de Barcelona, que tornà a obrir les portes desde fa ben poc, i restaurat per l'artista Juanma Avilés.

El nou capgròs serà presentat al Març, i la seva primera sortida oficial serà el 24 de Març a Barcelona, a les Festes de Sant Josep Oriol.


SERÀ UN PERSONATGE ÚNIC


Aquest personatge representarà una recuperació d'una representació de capgròs maçer on obri pas als Gegants. Aquesta representació al Món Geganter va ser molt típica i popular als Segles XIX i XX arreu de Catalunya. En aquest cas, formarà part de la parella Egipcia, on és farà augmentar la Comparseria Egipcia.

Més endevant anirem donant més informació. Estigueu atents!