20 de gen. 2019

Presentació dels nous Gegants de les Borges Blanques

                                         (Foto de Oscar Puente, Colla Gegantera del Passeig Torroja)

El passat dissabte 19 de Gener vam ser presents a les Borges Blanques, a l’acte institucional de la presentació dels nous Gegants de la Vila de les Borges.

L’acte començà a les 9:30h a l’interior de l’Esglesia de la vila. L’acte va ser iniciat amb totes les persones vinculades amb els nous gegants, personatges com l’escultor Jordi Arnau Espuga, autoritats de la vila i altres persones com Pilar Raola, entre altres.

Participaren tots els Gegants de les Borges Blanques, i entre altres convidats els Gegants del Passeig Torroja de Tarragona, els Gegants de Bellvís (Lleida), Gegants de la Pedrera de Barcelona i els Gegants vells de la ciutat de Girona. Tots aquests Gegants foren els testimonis de l’apadrinament dels nous Gegants de Borges.

                                      (Foto de Oscar Puente, Colla Gegantera del Passeig Torroja)

(Foto de Oscar Puente, Colla Gegantera del Passeig Torroja)


Els nous Gegants de les Borges, creats pel borgenc Jordi Arnau Espuga. Ells son l’Anhel i la Llibertat. Uns gegants que respecten l’estil dels Gegants vells tot i que donant un nou aire al estil.

Seguidament, sobre les 11:30h és donà inici a la cercavila que finalitzà a la Fira de l’Oli, on la Inxa Brass Band era l’encarregada de posar la seva música tradicional per fer ballar als Gegants participants a les ballades finals.

Desde aquí agraïr a la Comissió de Festes i de la Trobada de Gegants de Borges Blanques i la Colla de Geganters de Borges Blanques per haber-nos convidat en aquest tant especial tant especial per la vila de Borges Blanques.