12 d’abr. 2021

La colla col·laborarà amb una nova "Comparsa de Gigantes" creada a Tudela (Navarra)


La Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona col·laborarà amb una nova "Comparsa de Gigantes" creada a la ciutat de Tudela (Navarra). Tudela és Ciutat de molta tradició Gegantera històrica, ja que les primeres referències dels primers Gegants a Tudela és remuntà al 1614 per la processó de Corpus.

Aaron Sentís, cap de colla i vicepresident de la Colla Gegantera del Passeig Torroja de Tarragona comenta que "tot en el que els hi poguem ajudar i assessorar, estem disposats a donar tota ajuda i màxim suport. La pandèmia de Covid-19 davant la situació sanitària i també la situació econòmica

Equip de projecte

dificulta a que el món de la Cultura a realitzar actes culturals, però esperem ben aviat poguer tornar a ballar per carrers i plaçes i que les situacions principalment la sanitària, i després la situació econòmica per poder tornar tot al lloc. Per nosaltres és una satisfacció molt gran, i es un gran plaer i tot un orgull poguer ajudar i assessorar a altres colles d'arreu del pais i de les afores, també agraïm la confiança que ens donen els altres col·lectius. L'assessorament amb la nova comparsa serà en el procés de la construcció en dissenys i en l'acte de la organització de la seva trobada de gegants i presentació de la comparsa. Volem que facin una trobada que sigui significativa i especial per ells"

Alejandro Rodríguez, membre de la Colla Gegantera del Passeig Torroja i també el creador i responsable dels nous Gegants Bizantins de Tarragona, realitzarà les mans de la nova parella de Gegants de Tudela. El jove geganter tarragoní també forma part de l'equip d'assessorament de la nova "Comparsa de Gigantes"

L'equip de projecte està fet per una comissió feta pels Geganters del Passeig Torroja de Tarragona i membres de la nova colla de Tudela. La "Comparsa de Gigantes Eguzki Konpartsa de Tudela". Mateo Beamonte és el cap de colla i responsable de la nova "Comparsa de Gigantes" i de la nova parella de Gegants que formaràn part del nucli històric de la Ciutat de Tudela. Aquestes noves peçes creades per Santiago Arche, que representaràn uns personatges històrics de Tudela, sobre una mitologia i una tradició històrica que hi habia a la ciutat antigament. La parella de uns 3,80cm d'alçada acompanyada d'una sèrie de capgrossos que formaràn part de la comparseria.

Mes endavant desde els mitjans de comunicació de la "Eguzki Konpartsa" trobareu moltes mes informacions sobre el projecte.

A continuació teniu les paraules del cap de colla i vicepresident, Aaron Sentís, i d'un dels membres de la colla i col·laboradors d'aquest projecte, Alejandro Rodríguez.