12 d’abr. 2023

Aquest cap de setmana marxem cap a Borja


Participarem en el VI Encuentro de Gigantes del municipi i que organitza la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Borja.

Aquest proper cap de setmana, dissabte 15 i diumenge 16 d'abril, tenim una de les sortides més especials de la colla i es que per primera vegada en la historia de la nostra entitat marxem amb els gegants fora de Catalunya.

El lloc a on marxem serà a Borja, municipi de la provincia de Saragossa, i serà per a participar en el VI Encuentro de Gigantes “Ciudad de Borja” que organitza la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Borja juntament en col·laboració amb l'Ajuntament de Borja.

Anirem i participarem amb les dues parelles, els Gegants Hebreus i els Gegants Egipcis, i de manera especial ens acompanyaran els Gegantons dels Pallaressos.

En aquest VI Encuentro de Gigantes també hi participaran altres colles arribades de Barcelona, Navarra, Tarragona, Castelló, Burgos, Teruel, Huesca y Saragossa.

Aquest "Encuentro" començarà a les 9:30h del matí de diumenge 16 d'abril amb la recepció de les comparses participants al parc de San Francisco. A les 11:00h tindrà lloc la plantada al carrer Romualdo Nogués, donant inici a la cercavila, a les 12:00h, que els conduirà a la Plaza d'España, on seran presentades i faran un ball individual. En acabar retornaran a la Glorieta de los Fueros de Aragón, per ballar tots plegats.

Previament, el dissabte 15 d'abril, el dia abans, tindrem la recepció per part de l'alcalde de Borja cap a les 20:00h i el posterior sopar de germanor de les colles.

Recordem que la Comparsa de Gigantes y Cabezudos de Borja va ser una de les convidades l'any passat en la nostra Trobada que organitzem cada any per les Festes de Sant Magí a la ciutat. Va ser la primera vegada que trepitjaven Tarragona.